Forside » Forretninger » Kroatien

Find din vinimportør

Har du også savnet at tage til Kroatien og få dejlige vine eller vil du gerne overraske et selskab med gode vine fra et uventet vinland, så tilbyder jeg dig muligheden for at købe nogle af de kroatiske vine jeg importerer fra bl.a. de dygtige økologiske producenter Bolfan og Kabola.
Formålet er primært at gøre det muligt for vinnydere i Danmark, at prøve nogle af de mange lækre vine der laves i Kroatien. Her har der været dyrket god vin siden romertiden, og efter Jugoslaviens opløsning er der for alvor er kommet gang i fremstilling af vin på velkendte druer. Vinene kan ofte måle sig med kvalitetsvine fra klassiske vinlande, hvor mange kroatiske vinmagere har været i lære. Det, kombineret med de mange små familie-vingårde med mange generationers erfaring i dyrkning af talrige lokale druesorter, gør Kroatien til det vinland, du sikkert endnu venter på at nyde godt fra.
Primært importerer jeg vine fra to økologiske vingårde i det nordlige Kroatien på samme breddegrader som de bedste franske områder. Bolfan laver nord for Zagreb friske vine på kendte druer som Pinot Gris og Pinot Noir i stil med vine fra Alsace og Bourgogne. Ikke mindst Bolfans fadlagrede Pinot Noir har vakt begejstring. Kabola på Istrien laver lækre vine på bl.a. lokale hvide Malvasia og røde Teran druer, hvor deres rosé på Teran er en favorit hos mine kunder.
Min baggrund for at importere kroatisk vin er mere end 30 rejser til Kroatien og især til vinbyen Vrbnik på øen Krk, hvor Inger og jeg har ferielejlighed. Fra Sipun i Vrbnik importers bl.a. deres lokale stolthed hvidvin på druen Zlahtina. Herudover importeres fra økologisk producent Terra Madre syd for Split, hvor der laves røde vine på Plavac Mali med varme og fylde. Nye gode leverandører opsøges løbende. 

Filtre

Søg

Import lande

Region

Tags