Forside » Forretninger » Ilvino

Ilvino

Små topproducenter
Ilvino er en vinimportør for folk med interesse for kvalitetsvin fra mindre vinproducenter. Man skal være medlem af Ilvino – og det kan man blive ved blot at sende en mail til [email protected] Denne “formalitet” skyldes, at Ilvino drives som et hobby projekt med meget lave omkostninger og dermed kan sælge vine med meget lav fortjeneste. Ud over en “fairness” betragtning over for dem, der skal leve af at handle med vin, så er det i nogle tilfælde en betingelse for at få lov til at importere bestemte vine.
Ilvino har udelukkende vine, som i følge vores opfattelse har et bestemt kvalitetsniveau. Og der er fokus på den “gamle klassiske vinverden” – det vil sige Frankrig, Italien og Tyskland. Smag er naturligvis subjektiv – men ved at anvende en struktureret udvælgelses proces, så kan man sikre et højt kvalitetsniveau. Denne proces foregår på følgende måde:
  • Ofte finder jeg en ny vin / vinproducent enten ved at et af de anderkendte vinmagasiner – f.eks. Winespectator eller Decanter – giver en høj karakter for en bestemt vin ELLER ved at jeg på rejser spørger den lokale vinhandel og/eller restauranter, hvad der er værd at drikke.
  • Så køber jeg udvalgte vine fra producenten – samt en række benchmarkvine og smager vinen blindt op imod disse vine. En benchmarkvin er en kendt sammenliglig vin, som jeg ved har høj kvalitet OG som jeg selv godt kan lide.
  • Den nye vin, som testes, skal som minimum smage væsentlig bedre end benchmarkvinene med samme eller lidt højere pris – og som minimum smage ligeså godt, som væsentlig dyrere vine (mere end 50% dyrere). Alle priser er indkøbspriser i fri handel.
  • Endelig bestiller jeg 1 flaske af samtlige vine fra producenten hjem til Danmark – og gerne de udvalgte vine i flere årgange. Formålet med dette er, at det er min erfaring, at hvis producentens andre vine ikke alle har en høj kvalitet, så smager de udvalgte vine ikke altid godt i forskellig årgange. Meget ofte betyder dette også, at jeg importerer flere forskellige vine fra den samme producent.
  • Sidste skridt er så at aftale indkøbspriser. Jeg skal kunne sælge alle mine vine til maksimalt samme pris, som de laveste priser er i Europa (når der tages højde for dansk moms og danske vinafgifter)
Om du så kan lide en given vin, det kan jeg ikke garantere. Men jeg kan garantere at jeg har gjort mig umage med udvælgelses processen. Og jeg kan garantere, at jeg ikke har en eneste vin, som jeg ikke selv kan lide.
40351048
[email protected]
Classensgade 11A, 4.tv
2100 København Ø
Hovedstadsområdet
Vinlande
FrankrigItalienTyskland
Søgeord
Adriano Vittorio Alsace Barbaresco Barbera Barolo Bussia Castiglione Falletto Livia Fontana Meyer Fonne Monforte Roero Arneis Villero