2022-06 NYHEDSBREV – Garagevin, Garantistill., Fordelsaft. DSV, Høringssvar

29/06/2022

GARAGEVIN-MESSEN

Det ser ud til at igen i år er der bred tilslutning til Garagevin-messen. Allerede den 3. juni var der fuldt booked med tilmeldelser og vi har måtte oprette en venteliste, skønt vi har klemt et par ekstra borde ind.

Det er jo i og for sig positivt med den opbakning og måske ikke så overraskende eftersom vi jo bliver ved med at øge antallet af medlemmer, så fremover kommer vi til at diskutere muligheden for at vi kan få flere udstillere med.

”Vi planlægger at annoncere efter kunder på især FB, når arrangementet i august nærmer sig, men foreningens medlemmer har en helt unik mulighed for selv, at få FB-motoren til at genere gratis visninger hvis vi bare alle gør nogle ganske få ting.

I den åbne FB Gruppe  https://www.facebook.com/FORENINGENAFDVINIMP er der oprettet et såkaldt FB Event, som foreløbig er planlagt til at stå øverst i gruppen. Det vil give FB-motoren stor spredningsenergi, hvis så mange af os, dels liker og deler opslaget, samt trykker deltager og især også skriver en kommentar, om at vi deltager, som vi andre så efterfølgende liker. Det kan meget nemt mindst give +2.000 interaktioner i løbet af nogle få dage, hvorefter FB moteren begynder at vise opslaget for alle mulige vininteresserede potentielle gæster(helt gratis, uden vi skal betale).

Når vi så begynder at betale for annoncering engang i august, hvis det er nødvendigt, har vores åbne gruppe en langt større spredning på sine annoncer end vi ville få i dag, hvor forenings FB aktivitet desværre har en forholdsvis lav historisk værdi.

Foreningen har for ganske nylig OGSÅ OPRETTET EN ÅBEN INSTAGRAMKONTO, da dette medie har en målgruppe med en lavere alder en FB’s. De af Jer der er på Instagram,må derfor også meget gerne finde gruppen  https://www.instagram.com/forvindk/

Der er ikke meget i denne Instagram gruppe endnu, men fremover deles opslag i FB gruppen automatisk i Instagramgruppen, så her gælder samme regel: Følg gruppen, kommenter, ros og like opslag, så snart du ser dem, så får den gruppe også snart stor gratis spredningsværdi.

Begge grupper skal desuden bruges i løbet af sensommeren/efteråret til at reklamere for den kommende fællesportal (find Vinen), så derfor har det stor effekt på dette, at vi allerede får aktivitet på opslagene om Garagevin

 

GARANTISTILLELSE TIL FORBEDRET LIKVIDITET
Vi er mange importører som kan få udfordringer, når man skal have mange varer hjem.

– Måske har man fået en stor virksomheds-ordre (som først bliver betalt i det følgende år)…
– Måske har man lyst til at arbejde med et større sortiment men kan ikke eller ønsker ikke at binde for meget likviditet …
– Måske kan man forhandle sig frem til bedre priser, hvis man kan stille en betalingsgaranti over for producenten… etc.

Virksomheden Andelsgarant kan hjælpe os med dette. Dette kan ikke beskrives med få ord, men bestyrelsen er meget positiv over for ideen og har fået stifteren af Andelsgarant, Jørgen Kenfelt, til at lave et webinar, hvor han vil beskrive det nærmere:  at få et mulighed for at vækste din virksomhed hurtigere, mere effektivt og nemmere, men med mindre risiko.
Du får på præsentationen et indblik i hvordan du kan bruge det i din virksomhed.

FORVIN er efterhånden en stor forening og attraktive som potentielle kundeemner, og derfor har vi fået lovning på et par kontante fordele:

• Normalt koster et årligt kontingent kr. 1.800, – som indbetales når I bliver medlem.
Ved den første garanti I opretter fratrækker vi kr. 900,- så jeres kontingent på den måde kun bliver kr. 900,-. Kontingentet forbliver kr. 900,- årerne frem )og ikke 1.800, – som normalt).
• Tilmelder 25 medlemmer sig senest 30. juli 2022, vil vi ud over ovenstående fratrække 20% på de tre første garantier.

Desuden – såfremt det har interesse:
• Når jeres virksomhed bliver andelshaver, tilbyder vi jer et økonomitjek hvor vi gennemgår og optimerer virksomhedens driftsomkostningerne efter No Cure No Pay.
• Normalen er at vi afhængig af virksomhedens størrelse finder besparelser på mellem 25 – 40%, Denne besparelse kan bruges til kontingent og andelskapital.

Som medlem i Foreningen af danske vinimportører inviteres du hermed til at deltage gratis på webinar torsdag den 7. juli 2022 kl. 17.30
Tilmelding foretages via dette link: https://andelsgarant.dk/landingpage-handelsvirksomheder/

 

FORDELSAFTALER – TRANSPORT
DSV
Bestyrelsen har været i dialog med DSV, da der på sidste bestyrelsesmøde blev stillet spørgsmål til, hvorvidt vi stadig havde en rabataftale med dem. Vi har fortsat en aftale, men der har naturligvis været prisstigninger. Vi har vedhæftede de to gældende lister: en for Jylland/Fyn og en for Sjælland.

Priserne er ex EU vejpakke som udgør 9% samt E7 olietillæg:

E7 = olietillægget, som bliver rettet til hver mandag. Det er meget omstændigt, at skulle vedligeholde aftalen. Da vi justere ugentligt, grundet dieselprisernes udvikling.

Sidste uge var E7 – 12,2%

 

WHTS
Derudover har vi indhentet et tilbud fra WHTS som også er vedhæftet her. De har også et olietillæg der opdateres ugentligt i denne uge er det 25%.

De opdaterede aftaler ligger inde på vor hjemmeside.

 

HØRINGSSVAR TIL MYNDIGHEDERNE
Myndighederne/EU har planer om at der skal ydermere tekst på bagetiketterne, herunder energideklaration – og så skal det være på dansk!

Dette har bestyrelsen svaret på og 1) bedt om at det ikke er et krav at det står på dansk, og 2) at vi beder om en bagatelgrænse.

 

DIVERSE

Der vil fremover være et link til tidligere Nyhedsbreve i bunden af hvert Nyhedsbrev således at man nemt kan  det er nemmere at se foregående breve og de ligger på vores hjemmeside. Fremover vin de blive lagt ind som tekstfil i stedet for som tidligere i pdf-format og det skyldes at a-round har anbefalet os dette, fordi man så kan søge i teksten i Nyhedsbrevene. Dette er ikke muligt med pdf-filerne – selv om det måske så lidt pænere ud.

Vi har tidligere skrevet om krav hvis man vil certificeres som importør af økologiske vine. Et par medlemmer har skrevet at de ikke har haft problemer, men det er ikke selve oprettelsen vi har udfordringer med, men at få den rigtige vejledning i hvorvidt det er vigtigt/nødvendigt at lade sig certificere.

Nogle har bemærket at vi også har fået mailadressen “info@forvin.dk”. Når man oprettede en mail til “kontakt@forvin.dk” så var det navnet på den tidligere formand, Knut,  som dukkede op – også efter at det er blevet rettet til mit navn diverse steder. For at komme udenom dette har a-round nu oprettet en “alias- mailadresse ”info@forvin.dk”På denne måde fremkommer mailen med min signatur i stedet for Knuts :-). Men vores officielle mailadresse er fortsat kontakt@forvin.dk.

 

Link til tidligere Nyhedsbreve

Tilbage